måndag 12 maj 2014

Ambrose den förskräcklige av Eva Ibbotson

Lady Agatha, en ung flicka, blir en kväll kidnappad under familjens semester i Himalayabergen. Det är inte vem som helst som kidnappat henne utan en Yeti, pappan i en yetifamilj. Han tar med sig henne till deras dal och där adopterar de henne som sin mamma.

Ambrose får en speciell plats i hennes hjärta men i familjen finns också Lucy, Clarence och barnens morföräldrar. Lady Agatha berättar sagor för Yetisarna och lär dem prata och hur de ska uppföra sig.

Men ju fler år som går så inser Lady Agatha att hon börjar blir gammal och att hon inte kommer att leva hur länge som helst. Det har även synts jägare och turister i dalen där yetisarna bor. Hon bestämmer sig för att på något sätt måste hon rädda familjen!

Agatha har bestämt att Yetisarna skulle vara säkra på Farley Towers...i England, hennes barndomshem. Men hon är för gammal för att resa dit. Hon tar hjälp av två ungdomar som får i uppgift att ta yetisarna till England.

Det blir allt annat än en enkel resa. En resa över hela jordklotet. Många faror lurar på vägen och när det kommer fram väntar en stor överraskning.

Eva Ibbotson har skrivit många barn och ungdomsböcker. Hon dog 2010 och detta manus hittades obearbetat. Det redigerades och gavs ut efter hennes död. Så detta är den absolut sista boken av Eva Ibbotson.

Hon har ett fantastiskt sätt att skriva och rycka med läsaren i berättelsen. En bok om gott och ont. Med värme som berör och humoristiska inslag.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till adlibris, bokus
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar