onsdag 7 maj 2014

Alltid för er: en sann historia av Gunilla Lindh och Cecilia Berglund

Vad? Gunilla är en kvinna som alla andra. Hon träffade en man i Tyskland, blev kär och gifte sig. De var lyckligt gifta och var det där paret som alla ville vara. De arbetade, reste, umgucks med vänner livet var utan problem.

Men så kom första barnet och med det också problemen i förhållandet. När Gunilla upptäckte att hennes äldsta barn inte var på samma utvecklingsnivå som andra barn i samma ålder började en oro. En oro som hon fick bära helt själv eftersom maken varken ville se det eller prata om det.

De fick fler barn och märkte samma utvecklingsstörning bland alla barnen. Helt plötsligt vändes Gunillas liv upp och ner, helt och hållet. Alla tre barnen blev diagnostiserade med autism, utvecklingsstörning och utvecklingsförsening. Endast tre fall i världen fanns dokumenterade innan med samma störning som är ett resultat av en genmutation. Sannolikheten att Gunilla och hennes man skulle bära på samma recessiva gen som gav utslag på barnen är i stort sett obefintlig.

Under tiden lämnar Gunillas man henne för en annan kvinna och ett nytt liv i Tyskland. Hennes mamma dör i bukhinnecancer och hennes pappa blir allvarligt sjuk.

Men på något sätt hittade Gunilla sin plats i livet igen. Boken är hennes berättelse.

Jag? En sträckläsning, i bilen på väg ner mot Stockholm. En oerhört gripande bok och man kan inte annat än undra hur otroligt orättvist livet kan vara. Hur kan en människa drabbas av så många svårigheter på en och samma gång? Jag ser helt klart upp till denna människa!
 
Och? LÄS BOKEN!!! En gripande sann berättelse om att ta sig igenom livets extrema svårigheter.

 

 
Läs även andra bloggares åsikter om ,


Länk till adlibris, bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar