lördag 5 oktober 2013

Vikten av högläsning

Att prata om läsning känns extra givande när man får höra en solskenshistoria som denna. 
Jag jobbar som bibliotekarie i skolan. Inte en regelrätt skolbibliotekarie utan vi har en annan lösning. En ganska bra ide. tyvärr är vi alldeles för få för hela kommunen. Vi har kontoret på stadsbiblioteket och är inte stationerade på nåt skolbibliotek. Men vi jobbar ut mot alla skolorna i kommunen. Låg och mellanstadiet. Med framförallt fokus på 3-5. Vi åker ut och har olika läs- och skrivfrämjande projekt. Kring författarbesök eller teman och bokjuryn. Håller boktips presentationer för lärare och skolbiblioteksansvariga också. Men framförallt i klasserna.

Tisdagskvällen var vi på ett föräldramöte för att prata lite om läsning, läsförståelse och vikten av att läsa högt med barnen. Lite boktips också, mycket uppskattat!
Torsdagskvällen var vi tillbaks på skolan för att prata inför föräldrar i de högre klasserna. Och då får vi höra detta...

På onsdagen hade en lärare frågat eleverna om deras föräldrar hade berättar nåt om föräldramötet kvällen innan. JA svarade elev. "När pappa kom hem så kom han o sa. Oj så bra att du är vaken! Nu ska vi läsa en saga."

Så varm o glad i hjärtat man blir. Om det så bara är den föräldern som tog till sig det så var det värt det. Det är såna här stunder som gör ens jobb till det bästa jobbet man kan tänkas ha!

Helt fantastiskt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar