tisdag 22 oktober 2013

De glömda barnen av Anette Skåhlberg


Barnen som känner sig ensamma i sin familj, som känner sig bortglömda hamnar i den här boken i ett hål i marken. Tjugo meter ner under jorden. Där hoppas de att få komma tillbaka upp till ytan, bli saknade, längtade efter.

Misan märker i spegeln en dag att hon börjar bli osynlig. Hon säger det till mamma men hon har inte tid med Misans historier. Helt plötsligt befinner sig Misan i ett totalt mörker. Hon ser ingenting men känner att det är någon där. Vart har hon hamnat?

Hon har hamnat i hålet för de bortglömda barnen. Här träffar hon flera barn som också känner sig bortglömda. Några har varit där i hundra år och andra några år. Hon får höra deras historia om hur dom hamnade där. Många har förlorat hoppet men inte Misan. Det måste finnas en väg ut. En väg tillbaka till hennes familj. Hon är helt säker på att mamma saknar henne. Men saknar de andra föräldrarna sina barn? Om det tar sig upp, kommer alla att vilja ha tillbaka sina barn eller är de verkligen bortglömda.

Denna bok är skriven för alla barn som någon gång känt sig ensamma. En bok om hopp och att det alltid finns någon även när livet är som mörkast som vill vara din vän. För varje bok som säljs går 5 kronor till BRIS.

Boken är mycket bättre än vad jag först trodde efter att ha läst baksidetext samt sett framsidan.
En bra bok att prata med sina elever eller sina barn om.
Läs den tillsammans med dina barn så att inte du missar den!

 

Läs även andra bloggares åsikter om
Provläs boken på bokus.
Länk till adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar