torsdag 12 maj 2011

Kurt och Kio

"Kurt och Kio vill ha djur" och "Kurt och Kio vill ha koja" av Lisen Adbåge

Jag börjar med att dela med mig av en rolig detalj om Lisen Adbåge som vi fick veta när vi hade utbildning inför sagostafetten. Hon illustrera sina böcker själv och gör det för hand, i akvarell. Hon är även väldigt noggrann. Så om en enda liten vattendroppe inte riktigt blir som hon vill ha den så får hon göra om hela bilden. Snacka om engagerad. Sånt gillar vi!

Kurt och Kio är charmiga syskon, bröder, kusiner. Vad de nu kan vara. Med härliga stickade mössor.

I "Kurt och Kio vill ha djur" har nästan alla grannar djur. Kurt och Kio vill också ha. Så de ger sig på jakt efter ett gulligt djur. Allt från hunden utanför mataffären till en levande hummer från fisktanten. Men det visar sig oftast att nåt inte riktigt funkar för dem med det ena djuret efter det andra.I "Kurt och Kio vill ha koja" har grannarna byggt en träkoja. Kurt och Kio vill också ha en. Så de ger sig än en gång ut på jakt men nu efter en koja. De hittar en sandkoja, bilkoja, buskkoja. Men inget är perfekt. Däremot hittar dom saker dom kan ta med sig från de olika kojorna. De börjar regna men då kommer de till slut på den bästa kojan!

Kurt och Kio är supercharmiga böcker! Med upprepade fraser och formuleringar som fungerar bra för barn. Bilderna är innehållsrika och färgglada. Dessa kommer jag vilja köpa till mina framtida barn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar