torsdag 19 maj 2011

Högläsning av Peters pusskalas och Viktor blir glad

Nu på kvällen har jag haft högläsning av två nya barnböcker för en av våra stammisar. Det är ett asylbarn som ofta är här på kvällarna o bläddrar i böcker. Så vi läser för honom lite då o då när det är extra lugnt. Som ikväll.

"Peters pusskalas" av Niki Daly

Peter är en pojke som har fyra tanter som ger honom många pussar. Alltid pussar, blöta pussar. En dag säger han bestämt nej till pussar. Men visst kan väl mamma o pappa få en godnattpuss?

En charmig bok. Rolig för högläsning då det är många personer man kan göra olika röster till. Det är pussar som lurifax-på-näsan-pussar och blötmjuka måste-gå-pussar. Jag kan se framför mig hur små barn fnissar och rynkar på näsan av igenkännande.

"Viktor blir glad" av Stellan Sjödén

Viktor är en äldre man som inte är särskilt glad. Han ser inte det fina utan istället det tråkiga i vardagen. Man får följa honom på bussen och hur han hamnar på ett tivoli. Inte ens pariserhjulet tycker han är särskilt roligt. Men så börjar det smått vända. Han träffar på en äldre dam och tillsammans går dom runt i tivolit och Viktor börjar bli glad igen.

Kanske inte en av mina favoriter i barnboksväg. Men en rolig sak för barnen är att försöka hitta Viktor på de olika omslagen. Inte så svårt men ändå roligt =) Mycket att titta på på bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar