onsdag 25 maj 2011

De tusende

"De tusende" av Petter Lidbeck

På en isolerad ö ute i havet finns det ett antal människor som har överlevt smittan. Men eftersom de en gång burit på smittan smittar de ändå andra helt friska. Och de smittar ännu värre än det som har nyligen blivit smittade. Därför hålls de isolerade på ön av fastlandet. Deras uppdrag är att hämta smittade från fastlandet för att sedan bränna de många som oftast inte överlever smitan.

Gecko är en av de överlevande. Han är less på att vara en slav och fast under orättvisan. Så han vill ta saker i egna händer. Ta makten och gå iland för att smitta samhället och starta ett nytt samhälle med alla dem som överlever smittan. En del står på hans sida. Men det finns också dem som inte tycker att det är rätt...

En bok om makt och ett samhälle som faller sönder. Det är lite Science Fiction känsla över boken. Den är väldigt spännande! Man läser ut den i ett nafs för att man vill veta vad som händer. Den kan nog locka många som inte är jätteförtjusta i att läsa tjocka böcker.

Detta är en grafisk roman av Petter Lidbeck illustrerad av Max Elmberg Sjöholm. Den går snabbt att läsa med mycket bilder och mindre del text. Boken skulle även hålla utan bilderna. Men bilderna står för mycket av plats- och personbeskrivningar. Så ändå ett komplement till varandra.

En riktigt bra, spännande bok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar