fredag 11 april 2014

Pojken från Urskogen av Britt Karlsson

Kung Silversporre har blivit svårt förgiftad. Och man har ingen aning om vem det kan vara. Kungen är mycket älskad av alla. Kan det vara de nya kvinnorna på slottet? Samtidigt byts nästan alla som jobbar på slottet ut och det verkar som att fler blivit förgiftade. Vilka är de svarta ryttarna som lurar i skogen nära slottet?

Samtidigt hittar Linnea en övergiven pojke. En pojke som tillhör skogsfolket. Tillsammans med prinsen försöker de hitta hans familj och ett botemedel till kungen. Men det blir inte så lätt. Ett stort äventyr väntar. I berget lurar en ond varelse som verkligen inte vill att de ska komma fram till det de söker.

Detta är Britt Karlssons andra bok. Och även den andra boken om Linnea. I den första "Hålet i muren" är Linnea 9 år. Nu är hon 14 år.

Jag tycker dock att det är en fristående fortsättning. Det handlar visserligen om samma personer men historien i sig är sin egen.

Boken är lättläst med korta kapitel. Att den är väldigt spännande gör också sitt för att det ska bli en bok som man läser ut fort.
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till adlibris, bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar