onsdag 30 april 2014

Med trädgårdsspaden i jorden

Den varmare våren närmar sig med stormsteg och snart drar odlingssäsongen igång på allvar. Alla dessa månader inomhus i mörkret fyllda av längtan efter ljusa sommarkvällar med trädgårdsspaden i jorden.

Här är några av årets nya trädgårdsböcker.
Jag lånar hem alla nya från biblioteket, bläddrar i dem och skummar, men det slutar alltid med att jag känner att några av dem bara måste jag köpa för att kunna titta i när trädgårdslusten tar över. 

 
Odla i pallkrage (inbunden)
 
Odla i pallkrage av Eva Robild
Det blir allt vanligare att odla i pallkragar. Det funkar i städerna, i mindre trädgårdar, den stora balkongen och även för den som har en stor trädgård. Odlingssättet passar helt enkelt alla. Inte heller är det slaget i sten att man enbart kan odla grönsaker i en pallkrage, Varför inte göra en blomrabatt, örtagård eller prova bärbuskar. Det finns mängder av fördelar med att odla i pallkrage och här finns tips och råd.
 
 
 
Hjälp, vi har fått en trädgård! (inbunden)
 
Hjälp! Vi har fått en trädgård av Erik Sidenbladh
En allt-i-allo bok som verkar innehålla det mesta. En handbok för dig som är nybörjare och inte vet vart du ska börja. Men den är inte bara för nybörjaren utan även den som haft en trädgård ett tag men känner stressen på våren. Allt som måste göras. Vad gör jag när det blir fel? Vad måste jag göra och vad kan jag egentligen lägga mindre energi på? En del saker kan man strunta i, men man måste börja någonstans. 
 
 
 
Rätt ur jorden : handbok i självhushållning (inbunden)
 
Rätt ur jorden av Bella Linde
En bok om självhushållning. Utan att byta livsstil helt och hållet kan man göra mycket i en egen trädgård, oavsett storlek. Här får du grunderna, tips och råd hur du kan odla grönsaker för att täcka husbehovet. Från jorden till sådden, från skörden till lagringen.
Allt du behöver veta för att ta kontroll och kunna bli självförsörjande på egna grönsaker i dagens samhälle. Men börja i en liten skala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar