onsdag 16 april 2014

Fyrklövern och Häxringens hemlighet av Lille-Mor Arnäs

Julia och tvillingarna Linus och Linnea går i samma klass, fyran. Gustaf går i femman men är kompis med Linus även utanför skolan. På så vis känner barnen varandra.

Både fyrorna och femmorna är på skolutflykt i Fjärås. De har gått till en stor stenring som finns i mitt i byn. De kollar också på korparna. Men av någon anledning är korparna mycket närmare än de brukar vara. Helt plötsligt ser barnen hur en äldre kvinna blir attackerad av flera korpar. De går fram och pratar med henne och följer med henne hem där de får veta att hon vet vem Julia är och säger att hon har gåvan.

Ett spännande ävnetyr väntar barnen som visar sig vara Fyrklövern, en del av en sägen att kämpa mot de onda häxorna. Ett äventyr som tar dem till nya världar och tider.

Boken är väldigt spännande att läsa. Men jag tycker inte riktigt att den håller måttet. Den är för enkelt skriven för min smak. Men den är på så vis också lätt att läsa och typsnittet är med stor text.

Det är väldigt tydligt vad som är ont och vad som är gott. Det finns inget som förvånar en och det tycker jag att böcker ska göra. Det ska inte alltid kännas självklart.

Slutet känns som ett upplägg för fler böcker om Fyrklövern.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till adlibris
Provläs boken på bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar