onsdag 25 december 2013

Augustinatt av Maud Mangold


Det är sommarlov och det är varmt ute. Nästan för varmt, som att det är något magiskt i luften. Nora och Alfons är ensamma hemma. Deras föräldrar är på semester.

I tre dagar har familjens katt Felix varit borta. Den bara försvann och hur mycket Nora och Alfons än letar kan de inte hitta katten. De har till och med satt upp lappar, men ingen katt.

En kväll hör Nora ett ljud ute i trädgården. Hon gåt ur och kikar i hopp om att det är katten. Men under äppelträdet hittar hon istället ett litet klädpaket. Med ett barn i. Men när Alfons ser barnet så märker han att det sticker ut en svans... Nora har hittat ett litet trollbarn. Finns det alltså troll?

Nånstans tycker sig Nora minnas att hon har läst att troll ibland byter bort saker...

Boken var väldigt snabbläst med korta kapitel relativt enkel text.
Tyvärr tyckte jag inte att boken var särskilt välskriven. Det vara många olika trådar i samma bok, flera berättelser som jag inte riktigt tycker hörde grundhistorien till. Det knöts inte ihop på ett bra sätt utan blev som egna trådar som bara slutade tvärt.

Men med det sagt så var det inte en dålig bok. Den var spännande och får en såklart att tänka på andra sagoväsen och myter. Något som kan vara roligt att prata med barnen om efter de läst om trollen.


 
Läs även andra bloggares åsikter om
Provläs boken på bokus
Länk till adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar