måndag 4 november 2013

Lokas monsterglasögon av Lisa Moroni


Loka är en helt vanlig tjej. Hon har en rätt så vild fantasi och tror att det finns monster i nästan vartenda hörn och varje vrå. Ibland kan hon höra ljud som hon är helt säker på är monster. Hon är lite skraj för att de ska titta fram. Även om hon vet att det aldrig skulle kunna hända så är hon lite rädd och kan inte sluta fantisera.

Loka ser lite dåligt och ska få nya glasögon. Men när mamma ska följa henne och titta på glasögon så måste hon iväg på jobbet. Så Loka får titta lite själv. Optikern verkar lite mystisk tycker Loka. Han ger henne ett par glasögon bara så där, helt gratis.

Med de här glasögon börjar hon äntligen se ordentligt. Men hon ser så mycket mer. I varje vrå och hörn finns det monster. Till och med i sopkorgar och brevlådor. Hon hade rätt! Till och med hemma hos Loka finns det monster. Men de kanske inte är så läskiga som hon trott.

Det här är en kapitelbok med korta kapitel. Den innehåller flera bilder och det är stor text. En utmärkt bok för den som kan läsa själv men inte vill ha tjocka böcker med bara text.  

En rolig och lite mysig bok som visar på att allt inte är som man tror. Att rädslor inte alltid är befogade.

 
Läs även andra bloggares åsikter om



Länkar till bokusadlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar