onsdag 30 mars 2011

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

"Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" av Lucy Dillon

En bok som innefattar mycket. Vänskap. Kärlek. Humor. Hundar. Identitetskriser. Ja det mesta i livet.

Rachel har precis förlorat sitt jobb. Hennes älskare och stora kärlek har gjort slut och i och med det har hon också förlorat sin (hans) våning i London. Egentligen var väl det lika bra. Dom har varit tillsammans i tio år. Ett hemligt förhållande då han egentligen är gift. Men hon älskar honom. När han gör slut blir hon helt förtvivlad och undrar vad hon gjort med sitt liv.

I samma veva som hon förlorar, som det känns, hela sitt liv får hon veta att hon ärvt alla sin mosters tillgångar. Ett stort hus, på landet...men inte bara det utan också en hel massa hundar.

Dot, mostern, drev ett hundstall. Ett hem för övergivna hundar som lämnats på gatan. Hon gav dessa hundar ett tillfälligt hem och försökte sedan hitta ett nytt hem åt dem. Hon hade ett sjätte sinne för att para ihop hundar med nya ägare. Som visade sig vara klockrent varje gång.

Det är mycket med det juridiska att ärva så stora tillgångar. Arvsskatt måste betalas och Rachel måste bestämma om hon vill sälja eller inte. Under tiden som hon går igenom arvegodset bosätter hon sig i sitt nya hus. Det är lika bra. Hon har ju ändå inget att återvända till i London.

Allt eftersom tiden går finner hon sig till rätta ute på landet. Hon engagerar sig i arbetet med hundarna och Megan, som jobbar där, undrar om inte också Rachel har ett sjätte sinne för att para ihop hund med ägare. Hon träffar nya människor som blir vänner. Megan. Natalie och Johnny. Zoe med sina två pojka. Bill, läkaren och inte minst George, veterinären. Och alla hundarna sen. Var och en med sin egen karaktär. Band knyts mellan människor men också mellan människor och djur.

En helt fantastisk bok! Kanske inte skriven på ett djupt sätt. Kankse inga djupa ämnen som sätter spår. Men ändock. En underbar feel-good roman. Jag vill inte att den ska ta slut samtidigt som jag inte vill att resan ska ta slut för då måste jag ta en paus. Jag fastnar i hennes värld. Jag vill vara på hundstallet och rasta hundarna på lördagarna. Boken stillade verkligen inte min längtan att skaffa hund igen. Snarare förstärkte.

Och Katarina Ewerlöf sen. Hennes engagemang när hon läser boken förstärkte hela upplevelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar