fredag 6 februari 2015

Vi ses i Obsan av Cilla Jackert

Tolvåriga Annika är på skolavslutning i kyrkan och ser fram emot sommarlovet ute på landet med mamma och pappa. Efter sommaren vet hon att allt kommer att bli annorlunda. Hon ska få en lillebror.

Men när sommarlovet nu äntligen har börjat blir ingenting som hon har tänkt sig. Lillebror föds på köksgolvet alldeles för tidigt, tretton veckor för tidigt. I ilfart åker mamma och pappa och lillebror till sjukhuset och dom blir kvar där. Istället är det morfar som får hjälpa till att ta hand om Annika.

Ingen resa till landet. Mamma och pappa är mest på sjukhuset och Annika vill inte riktigt hälsa på lillebror på sjukhuset.

I parken vid Observatoriet så träffar hon ett gäng kompisar som inte vill berätta så mycket om sig själva. Och det passar Annika alldeles utmärkt. Här får hon bara vara utan problem en stund. Tillsammans så leker de alla sanning eller konsekvens. Med en enda skillnad att man inte får välja sanning utan bara konsekvens. Och konsekvenserna blir värre och värre.

Annika som alltid ljuger och spär på historierna lite extra. Ingen kommer att tro henne när hon berättar om sin sommar! Även om hon berättar sanningen.

En bok med ett litet allvar. Hur blir det egentligen om man alltid ljuger? Kommer någon att tro en när man talar sanning. En bok om förändring och hur det inte alltid blir som man tänkt sig. Men det kan bli rätt bra ändå i slutändan. Även om vägen dit kan vara tung.

Boken är emellanåt lite rolig och flyter på bra med mycket dialog.
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar