tisdag 24 februari 2015

Dömd av Pascale Vallin Johannson

Lo, Vidar och Amir är på väg till gården Himmelsfrid. Men det låter bättre än vad det är. Där finns Gunvor, som vill bli kallad fostermor. Gunvor är inte en typisk mammafigur. Hennes uppgift är att ta hand om barn till dömda mördare och försöka göra folk av dem.

Är man barn till en dömd mördare så behöver man tyglas och lära sig att anpassas in i samhället påstår man. Alla barnen är dock övertygade om att deras mödrar är oskyldigt dömda. De tänker minsann ta reda på sanningen. Men först måste de lyckas fly från gården där de hålls under strikt övervakning instängda bakom elstängsel.

De upptäcker att de besitter lite magiska krafter. Kanske kan de få hjälp av dessa. Men den största frågan är...vågar de lita på varandra? För själva klarar dem det inte.

Det är ett spännande äventyr vi får läsa om, lite lagom läskig med inslag av magi. En bok i fantasy light version. Det är sorgligt och hemskt emellanåt medan de kämpar för sin frihet. Men boken är en riktig slukarbok.

Vi får växelvis läsa ur de tre olika barnens perspektiv och spänningen håller i boken igenom. Slutet är en riktig cliffhanger och man vill snabbt få fortsätta med bok nummer två.

Detta är första delen i en trilogi, Amargitrilogin. Del 2 "Flykt" finns också att läsa. Del 3 "Kamp" kommer ut i maj.

Det finns en boktrailer även till denna bok. Här kan du se boktrailern.Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Länkar till bokus, adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar