torsdag 19 februari 2015

Den skrikande trappan av Jonathan Stroud

Under flera år har en epidemi spridit sig i hela England. Vålnader, gastar och spöken av alla de slag härjar i landet. Under dagen har man hittat lösningar för att hålla dem borta men på natten är det i stort sett utegångsförbud.

I landet ökar antalet spökagenter drastiskt. Alla med samma mål att förgöra spöken. Men inte alla har förmågan, talangen. Den finns bara hos vissa barn och i olika grad.

Lucy har lämnat landet och kommit till London. Hon söker anställning hos olika spökagenturer och efter många nej får hon till slut jobb på en av de minsta firmorna i staden, Lockwood & Co. De får ett relativt enkelt jobb som ändå slutar i katastrof, de bränner ner hela huset. Firman stäms och ingen vill anställa dem.

Till slut har de inget val. För att firman ska överleva antar de ett livsfarligt uppdrag. Combe Carey Hall, de mest hemsökta godset i hela England. De behöver pengarna som de erbjuds för att kunna betala stämningen samt reklamen om de lyckas för att kunna få fler fall. Men i detta gods finns Röda rummet, den Skrikande trappan och mördade ilskna munkar. Tidigare agenter har blivit spökberörda och dött när de försöktsäkerställa godset.

Kommer Lucy, George och Lockwood att klara sig därifrån levande? Eller har de tagit sig vatten över huvudet.

En tjock bok men en mycket spännande sådan. Det är svårt att släppa taget för man vill hela tiden veta hur det går och vad som kommer att hända härnäst.

Boken är skriven med ett väldigt fänglsande språk som beskriver miljöerna och händelserna väldigt bra. Man får en känsla av att vara på plats.

Det är en väldigt väldigt spännande bok med spöken och vålnader. Trots att jag inte riktigt är superförtjust i läskiga spännande böcker så gillade jag denna starkt. Det är nästan lättare med spöken och övernaturligt än sådant som faktiskt skulle kunna hänt, t.ex. mordgåtor.

Det finns en boktrailer till denna bok. Se den! Man blir sugen på att läsa, och väldigt spännande är den! Här kan du se boktrailern.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar