måndag 9 juni 2014

Utan titel av Anna Charlotta Gunnarson

Hon är en helt vanlig tjej. Hon klär sig inte utmanande eller annorlunda. Hon skriker inte och gör revolt. Hon är nästan osynlig. Trots att hennes pappas högsta önskan är att hon ska klä sig punkigt och reagera, på nåt.

Men det finns olika sätt att göra uppror. För några år sedan dog hennes mamma i cancer, lungcancer. Det är förbjudet att röka i hennes familj hädanefter. I ren protest tjuvröker hon i parken, på ett gömställe i ett träd där hon kan kan gömma cigaretterna också. Men så en dag saknas det två cigaretter. Nån har hittat hennes gömställe.

Det visar sig vara Mio som också tjuvröker. En liten tolvåring. Till slut sitter de där tillsammans och filosoferar och försöker komma underfund med livet.

En fin bok om vänskap som går utanför de "vanliga" normerna. Hur en oväntad vänskap kan visa sig vara precis det man behöver för att kunna gå vidare i sin saknad. Och även hur en person kan vända upp och ner på fördomar man har. Det finns en rolig tvist i boken som var helt oförutsägbar och som gjorde boken helt klart mer intressant.

För trots att det har gått flera år är saknaden stor. Saknaden av att ha förlorat sin mamma är nog något som aldrig försvinner.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till adlibris
Provläs boken på bokus
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar