fredag 13 juni 2014

Som jag vill vara av Katarina von Bredow

Jessica är kär i Arvid. Och nu ska hon få träffa honom på festen. Louise säger att han kommer till festen bara för att Jessica är där. För att få träffa henne. Fjärilarna i magen tar nästan över hon är så nervös. Men med nån dricka i magen så lugnar fjärilarna ner sig. De dansar och skrattar. Det ena leder till det andra.

Det är inte så att hon inte vill. Det vill hon absolut! Hon är ju så kär i honon. Men hon blir nästan lite rädd att han inte kommer vilja prata med henne på måndag i skolan. Tänk om han bara ville få henne i säng. Men så var det inte, allt är så bra och Jessica är så lycklig.

Tills den dag då mensen inte kommer. Men den kan ju vara lite sen...fast så här sen? Hon måste ta ett test. Men tänk om den visar ett plus? Kan hon ta bort ett barn? Vad kommer alla runt omkring att säga om hon skulle vilja behålla barnet? Vad skulle Arvid säga?

Katarina von Bredow är verkligen en makalöst bra författare. Hon har skrivit mycket. Och hon skriver så bra, så fängslande. Man bläddrar och bläddrar och läser vidare.

I denna bok har hon verkligen lyckats fånga ett tonårs bekymmer som säkert många fler än man tror ställs inför. Moraliska frågor, kommer ens vänner att svika och så kärleken. Kanske den där känslan av att detta är äkta kärlek...men kanske det inte blir som man tänkt sig trots allt.


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till adlibrisbokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar