fredag 14 mars 2014

Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv av Rachel Renée Russell

Nikki är fjorton år och går i åttan. Det här är hennes dagbok där hon skriver om allt som händer i hennes liv just nu, allt mellan himmel och jord. Hon älskar att teckna och rita och fyller även dagboken med bilder.

Hennes pappa har fixat så att Nikki har fått ett stipendium att gå på en dyr privatskola. Men egentligen en skola som Nikki kanske inte vill gå på. Inte just nu. Hon känner ju ingen! Och alla är snobbiga och har mer pengar än hennes familj.

Alla har en iPhone eller någon anna ny flashig mobil men inte Nikki. Hon kämpar och kämpar och gör allt för att få en av sin mamma som konstant säger nej.
Skåpet bredvid Nikkis tillhör MacKenzie. Nikki vet inte om hon älskar henne eller hatar henne. MacKenzie är skolans drottning, den populäraste tjejen av alla. Men hon är snäsig, snobbig och verkligen inte snäll.

Skolan har en konsttävling och Nikki och MacKenzie blir rivaler!

Detta är första boken i serie. En serie som påminner väldigt om Jeff Kinneys serie Dagbok för alla mina fans. I den är det en kille som är huvudpersonen. Det är en omåttligt populär serie på biblioteken!

Stilen är densamme. Den är skriven med luftig text, med ett teckensnitt som liknar skrift. Blandat med texten lite överallt. Precis som en dagbok kan vara.

Snabbläst och rolig med allt som hör livet till i en tonårings liv. Alla tjejer som gillade böckerna om Greg kommer att älska dessa.


 
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till adlibris
Provläs boken på bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar