onsdag 8 januari 2014

Glasbarnen av Kristina Ohlsson


Billie och hennes mamma är och tittar på ett hus. Ett hus som ser gammalt ut och där nåt inte känns riktigt rätt, tycker Billie. Men mamma tycker att det är fantastiskt! Så de blir så att de flyttar dit. Mamma vill få en ny start efter att Billies pappa dött. Billie vill emst vara kvar i stan med sina kompisar.

De gamla ägarna har lämnat kvar alla sina gamla möbler. Och det börjar hända mystiska saker. Riktigt otäcka saker. Mamma tror inte på Billie när hon berättar vad som händer. Det är som att någon försöker skrämma bort dem. Inte vill att de ska bo i huset.

Tillsammans med sin nya kompis Aladdin försöker Billie ta reda på vad som händer. Kanske kan de hitta nåt i husets historia?

En mycket spännande bok. Nästan för spännande om man läser den på kvällen i ett trähus när det blåser hårt utanför och väggarna knakar.
Den går snabbt att läsa just för att den är så spännande och man bläddrar och bläddrar för att få se om dom får något svar på allt som händer.

En bok som de som gillar spänning och lite spöklikt kommer att sluka och vilja ha mer av. Och det finns mer! Del två kommer snart "Silverpojken"

På jobber har vi använt denna bok i tre klasser i år.
Den har fått högsta betyg och i stort sett alla har älskat boken. Lyckan när de får höra att det finns en del två är så rolig att se i deras ögon :)


 


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokusadlibris

1 kommentar:

  1. En riktigt bra och spännande bok! Jag är dock lite besviken på slutet, men egentligen var det helt okej. Men jag får tänka på att jag inte tillhör målgruppen. Ska bli spännande att läsa den andra boken!

    SvaraRadera