onsdag 1 januari 2014

Du & Jag av Katarina von Bredow


Andreas är jättebra på matte och får nästan alltid alla rätt på proven. Han är också riktigt duktig på att rita, teckningar o sånt. Alicia bor granne med honom och de brukar gå tillsammans till skolan. Men på skolan blir hon som en helt annan och pratar knappt med Andreas. Utanför skolan börjar de bli kompisar. Han ska få måla sitt rum som en djungel och Alicia vill hjälpa till. Hemma hos honom. Andreas märker att han kanske vill nåt mer än bara vara kompis.

Gänget Deco Army målar graffiti på en väg och rollerna i skolan börjar förändras. Samtidigt hittar han ett sms i pappas telefon som han inte vet vad han ska tänka om? Ska han berätta? Det är tydligt att han inte skulle ha sett det. Vill han veta?

En mycket bra bok. Om hur det kan vara att upptäcka någon man inte vill om sin pappa och sedan se på när familjen faller isär. Vad gör man?
Om vänskap, att hitta nya vänner och samtidigt behålla de man haft sen innan. Om kärlek och att vilja vara lite mer än bara vänner.

Trots sin tjocklek är den inte tung att läsa. Språket flyter på bra. Jag blir sugen på att läsa fler av hennes böcker. Katarina von Bredow har tidigare skrivit för äldre ungdomar. Och jag ser fram emot de kommande delarna. De här är första av tre.


Läs även andra bloggares åsikter om
Provläs boken på bokus
Länk till adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar