måndag 6 januari 2014

Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood


Familjen Bliss har ett bageri. Det är många som fikar och går dit. Men det finns en hemlighet på bageriet. En gammal kokbok som funnits i släkten Bliss i många många generationer. Den innehåller recept på magiska bakverk som t.ex. Sanningskakor eller Ut-och-in-upp-och-ner-bak-och-fram-kaka.

Föräldrarna måste åka bort för att hjälpa en annan stad med sina bakverk och barnen Rose, Ty, Sage och Leigh blir kvar för att ta hand om bageriet och vakta kokboken. Om fel person får tag i kokboken kan nästan vad som helst hända. Barnen får strikta order att inte röra kokboken och absolut inte baka något ur den!

Men när föräldrarna har åkt iväg dyker det upp en kvinna i bageriet som påstår sig vara deras moster, moster Lily. Men de har aldrig varken sett eller hört talas om hennes förut. Och Rose får en olustig känsla om att det är något som inte stämmer.

Självklart provar barnen något recept ur kokboken för att hjälpa några i staden men det blir totalt kaos. Hur ska dom ställa allt till rätta igen? Och hinner dem innan föräldrarna kommer hem?

En bok jag gillar!
Jag älskar att baka och älskar caféer. Tänk om jag fick äga ett magiskt bageri? Hur härligt vore inte det? Man får verkligen känslan av caféet och att befinna sig i det, känna dofterna.
Boken är lite spännande då man undrar hur det egentligen kommer att gå. Men allra mest är den rolig. Alla tokigheter som blir helt fel och alla invånarna i staden som blir helt annars och beter sig som dårar. Den är fylld av roliga knasigheter och spännande upplösningar.

Det är rätt mycket text och det är rätt så många sidor. Kanske en högläsningsbok?

Det finns ytterligare en bok om familjen Bliss. Som jag absolut vill läsa.

 

Läs även andra bloggares åsikter om
Provläs boken på bokus
Länk till adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar