fredag 17 maj 2013

Wonderland Creek

Wonderland Creek av Lynn Austin

Alice Grace Ripley är en bibliotekarie som alltid går försjunken i en bok. Hon lever i en fantasivärld. Hennes värld börjar sakta rasa samman när hennes pojkvän för slut. Han anklagar henne för att aldrig leva i verkligheten. Alice blir helt förtvivlad även om hon egentligen inte var särskilt förälskad i honom. Kort därefter förlorar hon sitt arbete på biblioteket som hon älskar över allt annat. Hon vet inte vad hon ska ta sig till.

Spontant bestämmer Alice sig för att leverera böcker hon samlat ihop till Acorn, Kentucky, personligen. En liten stad, eller snarare ort, utan bekvämligheter som rinnande vatten inomhus och elektricitet. Det är inte riktigt vad hon tänkt sig.

Mot sin vilja tvingas hon bli en av bibliotekarierna som rider ut med böcker till befolknineng som är utspridda kring orten. Hon tvingas stanna myckte längre än hon tänkt sig och slängs in i ett äventyr som mycket väl hade kunnat vara något som hon läst i en bok.

Hon får växa som person, och i sin kristna tro. Hon upptäcker att hon faktiskt har levt i en fantasivärld och att livets verklighet är härligt och mycket bättre än att leva på böcker. Även om hon inte ger upp sina böcker.

En lättsam bok med feel-good känsla.
Extra roligt var det att läsa om bibliotekarier och glädjen folk har i att läsa.
Jag kände igen mig själv i känslan av att slukas av böcker och att bli en del av historien.

Inte högsta kvalitet i bokväg men helt okey.
Det är skönt med lättlästa feel-good böcker som man snabbt fastnar i emellanåt.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar