onsdag 15 oktober 2014

Bokhataren av Christina Wahldén

I klassen har de kommit en ny lärare, en vikarie. Och till klassens förvåning så svär hon. Hon använder svordomar när de ska jobba med ordklasser. Helt plötsligt är svenskan kul. Trots att Olle hatar att läsa och skriva. Olle vill bara åka skoter, jaga och fiska.

Men så på discot ser han en tjej, som visar sig vara döv. Nu måste han skriva. Och till råga på allt så älskar hon att läsa. Suck. 

Vad gör man inte för kärleken. En lättläst bok om oviljan att läsa. Om man har svårt att komma igång att läsa passar den både textmässigt med korta enkla meningar och inte så många sidor. Men även innehållsmässigt kan boken locka med ett innehåll om andra ovilliga läsare.

Christina Wahldén är också en författare som har skrivit mycket. Hon har skrivit många lättlästa böcker och extra lättlästa för ungdomar. Men även tjockare böcker för ungdomar. Hennes böcker handlar nästan alltid om ett aktuellt ämne och ofta tunga, svåra ämnen som är oerhört viktiga att ta upp. En oerhört bra författare som kan konsten att beröra och uppröra med sina texter.

Eva Westerberg är specialpedagog för unga med dyslexi. Hon använder sig av en arbetsmetod där hon använder sig av svordomar för att lära ut ordklasser. Christina har använt sig av denna arbetsmetod i boken. Ett mycket effektivt sätt att lära ut bland högstadieelever kan jag tänka mig.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar