måndag 11 augusti 2014

Torsdagarna i parken av Hilary Boyd


Vad? En natt flyttar Jeanies man George ut ur deras gemensamma sovrum in till ett egen. Utan någon som helst förklaring. Jeanie förstår ingenting. Men trots att hon blir så arg och upprörd fortsätter de sitt liv tillsammans och åren går.

Flera år senare vill George att de säljer radhuset i London och flyttar ut på landet. Men Jeanie är inte alls redo för detta. Hon har en egen hälsokostaffär och trivs jättebra. Hon tycker inte alls att det är dags att gå i pension.

Varje torsdag är Jeanie barnvakt åt sitt barnbarn Ellie. Då går till parken och leker. En torsdag träffar Ellie Dylan där, och därmed träffas Ray, Dylans morfar och Jeanie. En nära relation uppstår allt eftersom. De kan prata om allt och han lyssnar, allt det som inte George kan. Torsdagarna blir viktiga för dem båda. Tills de andra får reda på vem Ray är. Allt vänds upp och ner. Hur ska Jeanie ta ställning till allt som händer.

 
Jag? Ljudbok. Inte lika fängslande och charmig som de senaste böcker jag lyssnat på. Men ändå helt okey. Jag ville ändå lyssna klart.
Och? Har nu lånat hennes nya "handen på hjärtat". Hoppas på att den är bättre.
 
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar