fredag 8 augusti 2014

Projekt Rosie av Graeme Simsion


Vad? Don Tillman är 39 år och har precis bestämt sig för att han ska gifta sig. Men han vet inte med vem än. Han bestämmer sig för att göra det till ett projekt. Porjekt Fru. Han skriver ihop ett grundligt frågeformulär och tänker att på så vis kan han ju eliminera de som han ändå inte kommer passa ihop med.
Don har ett inrutat liv, sturkturerad forskare och har lite svårt för att träffa kvinnor eftersom han inte riktigt passar in i sociala sammanhang.

Rosie Jarman en snygg och spontan tjej som jobbar som bartender. Hon är allt tvärtemot för vad Don söker efter. Ändå vänder hon upp och ner på hela hans liv. Han hjälper Rosie i jakt på att  hitta sin biologiske far. Och allt eftersom tvingas han rubba sina inramade rutiner. Och han märker att det inte är så farligt.

Jag? Lyssnade på boken medan jag stått och målat fönster. Stått och småskrattat för mig själv. En mysig, rolig och helt knäpp historia. Man blir underhållen rakt igenom från första till sista sidan. Historien är charmig och karaktärerna lagom udda för att göra den rolig. Men inte så udda att det verkar otroligt.
Och? Tänkvärd. Visst kan man hitta kärleken trots att man så olik alla andra.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till bokus, bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar