lördag 21 mars 2015

Teslas vind av Neil Shusterman

Nick förlorade sin mamma när deras hus brann ner. Pappa, Nick och lillebror flyttar till en ny stad och ett gammalt hus som de fått ärva av pappas moster. Allt för att försöka börja om på nytt.

Uppe på vinden hittar Nick en mängd gamla saker, mest skräp. Han bestämmer sig för att sälja allt på en loppmarknad på gården för att få plats att ha sitt rum uppe på vinden. Till sin stora förvåning blir människor helt galna och som dragna till loppmarknaden. Alla vill köpa en specifik sak och han lyckas bli av med i stort sett allt skrot.

Allt eftersom märker Nick att föremålen som han sålt har konstiga egenskaper. De fungerar inte som vanliga brödrostar, bandspelare och lampor.

När loppisen är slut kommer det några mystiska män som verkar vara oerhört besvikna över att de inte fick köpa allt skrot själva. Och de verkar oerhört angelägna att få tag på allt som sålts. Varför börjar Nick undra.

Det verkar finnas märkliga dragningskrafter både på vinden och i de olika föremålen. En dragninskraft som får ödesdigra och helt oanade följder för hela världens befolkning.

Detta är den första delen i Accelerati-trilogin.

Boken är otroligt spännande med inslag av magi. Det är fantastisk uppfinningsrikedom som ligger bakom de olika föremålen och man undrar hur det skulle vara om vissa av dem faktiskt fanns på riktigt. Det är svårt att se vad som komma skall och man rycks med i allt som händer.

Boken är lite tjockare och egentligen går barnen i boken i åttan. Men boken passar alldeles utmärkt att läsa från 10 år om man är en bokslukare och gillar spänning och lite magi och övernaturligt. Språket är väl skrivet och flyter på bra.

Den första boken lockar till att läsa de kommande delarna. 
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Länkar till bokus, adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar