fredag 30 januari 2015

Det är jag som är Juni av Lin Hallberg

Juni är elva år och en ganska lat tjej. Tycker i alla fall hon själv. Hon myser helst med sin katt Marmelad i soffan och pratar med sin bästis Alba. Hennes föräldrar tycker däremot att hon ska ha någon fritidsaktivitet.

Juni har provat allt från snowboarding till segling. Hittills har hon inte hittat någon aktivitet som hon fastnat för. Hon provar några veckor och lagom till när de köpt in den dyra utrustningen så tröttnar Juni. Nu är också föräldrarna less och har gett upp.

Alba hon har mängder och aktiviteter. Det är nästan konstigt att hon ens har tid att umgås med Juni. Nu har Alba kommit på en briljant idé. Hon ska börja på ridskola och hon vill att Juni också är med!! Alba övertalar Juni att börja. Efter att ha övertalat sina föräldrar lovar Juni att gå klart hela första terminen på ridskolan. Men hon får klara sig med gamla kläder som finns hemma minsann. Redan efter fösta träffen vill Juni ge upp, hästarna är ju så stora och lite läskiga. Men hon har ju lovat.

En hästbok. Dock inte som alla andra hästböcker kan jag tycka. Juni blir inte alls så där hästtokig som hennes kompis Alba. Utan för Juni tar det mer emot att gå till ridskolan. Det är en skruvad rolig bok. Juni är en tjej som funderar mycket och egentligen har ganska bra självinsikt ibland. Samtidigt som hon inte riktigt vill förändras.

En mycket passande bok för tjejer som gillar roliga böcker och såklart hästtokiga tjejer i åldern 9-12 år.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar