tisdag 25 februari 2014

Pojken som svävade av John Boyne


Herr och Fru Brocket är väldigt vanliga. De vill inget hellre än att vara normala. Alla som är konstiga eller annorlunda vill familjen Brocket helst inte ha något att göra med. Deras två första barn är helt normala och familjen är glada.

Men när deras tredje barn föds blir det inte som de har tänkt sig. Barnaby är allt annat än vanlig. Redan från födseln så svävar han. Han kan helt enkelt inte följa tyngdlagen.

Detta gör föräldrarna alldeles förskräckta och de vet inte vad de ska ta sig till. Det slutar med att Barnaby hamnar på ett makalöst äventyr. Där han får träffa många andra människor runt om i världen som är annorlunda på olika sätt och har blivit utstötta av sina familjer på grund av sin olikhet.

Det enda Barnaby vill är komma tillbaka hem.

En ny bok av John Boyne som tidigare skrivit Pojken i randig pyjamas och även Pojken som sprang bort.

Detta är en så länge min första bok av honom som jag läst. Men den ger mersmak. Har nu reserverat in Pojken i randig pyjamas att äntligen ta tag i att läsa den.

Boken innehåller en saga om en pojke som inte är riktigt verklig. En hemsk situation som leder till ett fantastiskt ävenyr. Men det finns en moral bakom sagan. Om att man är olika och att vara annorlunda. En berättelse om en ovanlig pojke helt enkelt. Som inser att det bästa man kan göra mot sig själv är att vara sig själv. Först då är man lycklig och tillfreds.

En mysig bok även om det är hemskt hur föräldrarna tänker om sin son som är annorlunda. Men väl värd att läsas.

Det är mycket text men relativt korta kapitel och ibland bilder.
En bok som kan passa som högläsningsbok.Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar