fredag 6 september 2013

Linux uttagningen

Linux Uttagningen av Maths Claesson
 
I den här boken befinner vi oss i ett framtida Sverige.
Linux Svensson bor i Stockholm och hans absolut högsta önskan är att bli rymdpilot.
Han är inte världsbäst på matte och hela sommarlovet måste han räkna matte för att klara skolan. Vilket han inte alls är så sugen på. Tills han får reda på att man faktiskt måste kunna matte för att jobba i rymden.
 
Han får reda på om en tävling som ska hållas på Gröna Lund. Den som vinner kommer att utses till Sveriges rymdambassadör. Och få flytta till Kristallstaden och gå i rymdskola.
En tävling i flera delar. Hans pappa tycker inte att han ska tävla och drömma så där hopplöst. Men Linux förfalskar pappas namnteckning och söker ändå. Men det är inte bara Linux som vill bli rymbambassadör, det är flera tusen ungdomar.
 
En bok som handlar väldigt mycket om mod och drömmar. Framförallt om att försöka ta steget att förverkliga sina drömmar. Men också om vänskap och familjerelationer.
 
Science Fiction genren i den här boken finns men den tar inte över hela boken och gör den svår att känna igen sig i. Istället känns det mycket väl som att vår värld skulle kunna se ut så här om ett antal år. Och att Linux är som vilken kille som helst med höga drömmar.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar