onsdag 3 april 2013

Skuggan i väggen

Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn

En sån fantastiskt bra bok! Läs denna.
Köp den åt ditt barn, andras barn.
Högläs den så att också du får njuta av den.

Jag har precis läst ut den. Sträckläste den.
Kunde inte lägga ifrån mig den.

Micke (Mikaela) har just flyttat till en liten by i norr tillsammans med hennes mamma. Det är inte första gången som de flyttat och Micke är less. Här vill hon stanna. Här vill hon att det ska bli bra.

De har flyttat in i ett gammalt stort hus. I klassen får hon höra att det spökar i huset.Det var en flicka som bodde i huset en gång i tiden som drunknade i älven. Hon blev knuffad säger de!

Micke vet inte vad hon ska tro. När de flyttade in upptäckte Micke en skugga i väggen. Som ser ut som en flicka. Kan det vara hon som bodde där innan? Det börjar hända saker och Micke tror att skuggan i väggen har något med det som händer att göra. Men hon är inte konstigt nog inte särskilt rädd.

Det som hände för länge sedan verkar fortfarande leva vidare i många som fortfarande bor i byn. Kan hon ta reda på vad som hänt?

En spännande bok. Mycket spännande. Inte läskig utan spännande på ett så där bra sätt att man bara vill fortsätta vända på varje blad och läsa vidare. Man dras med av berättelsen.

En bok som handlar om mer än bara skuggan i väggen.
En bok att prata kring.
Om vänskap. Mellan klasskompisar, familjemedlemmar, äldre människor. Att komma till en ny klass, till en liten klass. Om mobbning och följder som kan komma av det. Om att allt inte alltid är som det verkar.

Mycket bra skrivet. Inte bara för ungdomar. Utan även för vuxna.
Jag tyckte boken var bra som bok inte bara som ungdomsbok.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar