onsdag 27 februari 2013

Nathalie - en delikat historia

Nathalie - en delikat historia av David Foenkinos

Ytterligare en bok från sekwa förlag. På något sätt så fastnar jag för böcker från just detta förlag.
Jag vet inte om det är böckernas handling eller framsidorna. Kanske både och?

Denna bok är även en film med bl.a. Audrey Tautou. En skådespelerska som jag tycker mycket bra om. Ni vet hon "Amelie från Montmartre" tjejen :)

Boken handlar i varje fall om Nathalie och hennes make Francois. Ett lyckligt gift par. Mycket lyckligt. Så där överdrivet lyckliga att människorna runt omkring undrar om man verkligen kan vara så lycklig. Men efter bara några år så dör plötsligt Francois.

Självklart blir detta svårt för Nathalie att hantera och ta sig igenom. Hon gräver ner sig i sitt arbete. En arbetsplats där chefen ser det som en möjlighet att äntligen kanske ha en chans på henne och flirtar vid varje tillfälle han får. Nathalie tror inte att hon någonsin kommer att kunna bli kär igen.

Men så en dag kysser hon en av hennse kollegor. En ren impulshandling. Mikael däremot förstår ingenting. Inte heller vet han hur han ska bete sig mot henne. Ska han ignorera det som hänt? Prata  med henne om det? Bjuda ut på dejt? En minst sagt konstig situation.

En annorlunda romans börjar mellan dessa två. En rolig sådan.

Gillar även denna bok från förlaget. Den är medryckande och lättläst. Sträckläste den under en tågresa. En mysig kärlekshistoria även om boken börjar mycket tragiskt.

En feel-good bok helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar